Kljub temu, da ga pravilno shranjujemo, se nam kruh doma včasih posuši. Pa nič zato. Iz nekaj dni starega kruha lahko pripravimo celo vrsto okusnih jedi – pohane šnite za zajtrk, kruhovo štruco z zelišči za prilogo, kipnik za sladico … Naša najljubša so kruhovi cmoki – odlična priloga k mesnim ali zelenjavnim omakam. Preprost recept za pripravo preberite v nadaljevanju.

kruh1Tri ali štiri dni star kruh lahko uporabimo za pripravo kruhovih cmokov. Kruh narežemo na kocke, ki jih polijemo z vrelo tekočino (na primer juho), pomešamo in pokrijemo. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in česen ter primešamo kruhu. Dodamo razžvrkljana jajca in moko, začinimo s sesekljanim peteršiljem, majaronom, soljo in poprom ter oblikujemo cmoke.

No, v Žitu pa kruh, ki se posuši, porabimo za izdelavo krušnih drobtin.