Najbrž se vsi strinjamo, da je kruh najboljši svež – še topel iz pečice. Ker to ob hitrem tempu življenja ni vedno mogoče, smo pripravili nekaj nasvetov za njegovo shranjevanje. Če jih boste upoštevali, bo skorjica kruha precej dlje ostala hrustljava, sredica pa mehka in voljna.

star1

  • Iz lesenih posod za shranjevanje kruha vedno odstranimo krušne drobtine, ker so potencialni vir okužbe in plesni.
  • Les v lesenih posodah za shranjevanje kruha naj bo vedno suh, sicer prispeva k plesnivosti.
  • Ne mešajmo starega in svežega kruha brez vmesnega čiščenja shranjevalne posode. Tudi če kruha ne potrebujemo, posodo vsaj dvakrat dnevno odpremo in tako zmanjšamo možnost zatohlosti.
  • Vrečke iz blaga za shranjevanje kruha vzdržujejo ustrezne količino vlage v okolici kruha, vendar se kruh v njej posuši prej kot v plastični vrečki. Obvezna je higiena vrečke oziroma tedensko pranje in likanje.
  • Shranjevanje kruha v hladilniku pospeši staranje sredice.