Glavne sestavine

  • ržena moka
  • sladkor
  • surovo maslo
  • margarina
  • kakavov obliv
  • cimet
  • jedilna sol

Lahko vsebujejo sledove pšenične moke, jajc, orehov in lešnikov.

Zanimivo

  • Narejeni po starem preizkušenem receptu babice Eme
  • Ko so se začela moja šolska leta, sem zgodaj vstajala in rada hodila v šolo. Takrat mi je babica vsako jutro po zajtrku v roko potisnila škatlico, v kateri so bili rženi piškoti s čokoladnim prelivom. To so bili piškoti, ki so mi dali energijo za učenje. Nekaj sem jih pojedla kar na poti v šolo, ostale pa z mojimi najboljšimi sošolkami ob malici. Govorile smo o pripetljajih, ki smo jih doživele v razredu in se sladkale z rženimi keksi. Šola je minila in s sošolkami se dobimo le še nekajkrat na leto, a rženi keksi me spremljajo še danes. Sedaj jih pečem sama in jih jemljem v službo, saj mi dajejo energijo za nove naloge. Tudi sedaj jih rada delim s sodelavci, vsako jutro pa jih pripravim svojim otrokom. Tako, kot jih je babica pripravljala meni.
Nazaj na seznam